Praktische informatie

Drie jaar geleden stuitten wij, De Horeca Mannen, op deze prachtige locatie. Destijds een vervallen oude veerboot, letterlijk verdwijnend in de Zwolse stadsgracht. Sinds de overname hebben wij keihard gewerkt om het schip in haar oude glorie te herstellen en weer tot haar recht te laten komen.

Tevens hebben wij veel geïnvesteerd om haar duurzamer te maken.
Het resultaat mag er zijn; ze is compleet in oude glorie hersteld en fungeert nu als sfeervolle, groene evenementenlocatie met allure.
Het schip heeft een rijke historie, duidelijk voelbaar en te zien aan de vele authentieke elementen die bewaard zijn gebleven. Dit, in combinatie met de warme sfeer en ultieme gastvrijheid van onze bemanning, maakt onze Ooster-Schelde een unieke en originele locatie voor uw (zakelijke) borrel of (huwelijks)feest.

Aan boord hebben wij zeeën van ruimte; drie dekken met plek voor 10 tot 200 gasten:

Verrassende ruimtes
Hier bevinden zich het kombuis, de toiletten en de sfeervolle salon van 160m2 met diverse mogelijkheden:
- Vergaderen blok-opstelling 28 personen
- Vergaderen U-opstelling 22 personen
- Theateropstelling 60 personen
- Receptie van 20 tot 180 personen
- Foodstations ruimte 20 tot 100 personen
- Walking dinner 20 tot 120 personen

Onze salon kan worden gesplitst waardoor ook bij kleinere groepen een intieme sfeer ontstaat.

Onder de waterlijn vindt u een verrassende ruimte voor 20 - 50 personen;

In het voorschip kunt u 1e klas vergaderen met een groepje tot twaalf personen;

Ons promenadedek biedt ruimte aan 40 personen en grenst aan de originele stuurhut, met een prachtig uitzicht over de Zwolse stadsgracht;

Op ons zonnedek kunt u met 80 personen borrelen in de open lucht.

Parkeren
Rondom mvb Ooster-Schelde zijn genoeg parkeermogelijkheden. Direct naast de gangway is een parkeerplaats met 80 plaatsen. Op aanvraag regelen wij de parkeerkaarten.
Tevens zijn op loopafstand diverse parkeergarages te vinden. Deze zijn vaak na 20.00 uur gratis.

Auto en Openbaar Vervoer
Onze mvb Ooster-Schelde is prima te bereiken, ze ligt vlak bij de afrit (Zwolle Centrum) van de snelweg. Stadscentrum en het busstation zijn op loopafstand. Regelmatig vertrekken er bussen van en naar het station.

Algemeen
Onze mvb Ooster-Schelde is gebouwd in 1933 en is 56 meter lang en 8,5 meter breed. Met haar gewicht van ruim 200.000 kilo heeft zij een diepgang van ruim 2,20 meter. In de periode 1933-1940 heeft zij als veerboot dienst gedaan op de Zeeuwse wateren, met name als verbinding tussen Terneuzen en Hoedekenskerke en Terneuzen en Katseveer.

Één record kan onze Ooster-Schelde alvast op haar naam schrijven: Nog nooit is een schip zo vaak tot zinken gebracht en vervolgens gered van de bodem.
Sinds de tewaterlating in 1933, is ze twee keer geheel gezonken en een keer de dijk opgevaren.

Na de oorlog heeft ze nog jaren dienst gedaan als veerboot in Zeeland, tot ze in 1982 haar huidige vorm als horeca-schip kreeg.

Na verschillende reders en namen (Jutter, Willem Jan) werd zij in juni 2015 gekocht door De Horeca Mannen Arno en Henk, en kreeg zij haar doopnaam weer terug.

Op de Zeeuwse website psdnet is veel gedetailleerde informatie over de geschiedenis van onze mvb Ooster-Schelde te vinden.
                                                
Authentieke elementen
Er zijn nog verschillende authentieke elementen bewaard. In de stuurhut glanst het gepoetste koper u tegemoet en in de machinekamer staat de originele 5 cylinder Schelde Sulzer dieselmachine met haar 460 PK samen met twee hulpmotoren (DAF en 3 cilinder Bolnes) te rusten (deze zijn onder begeleiding te bezichtigen).

Graag tot gauw bij ons aan boord.

Gastvrije groet,

Arno en Henk